styling
hierisiris

Welke kleuren kunnen bij elkaar?

Een beetje kleurenkennis is nooit verkeerd. Om te leren welke kleuren goed bij elkaar passen kun je om te beginnen eens naar een kleurenwiel kijken. Door met verschillende kleurencombinaties te experimenteren zul je vanzelf een gevoel ontwikkelen voor wat bij elkaar past en wat niet.

Laat je niet weerhouden door regels

Als kleurgevoel niet jouw talent is dan kunnen een kleurenwiel en allemaal regels over welke kleuren wel of niet bij elkaar kunnen heel handig zijn. Ik wil je alleen wel meteen op het hart drukken dat je je er ook niet door moet laten leiden. Want kleurencombinaties hebben ook met smaak te maken. En dat is iets wat persoonlijk is. Wat jij een mooie combinatie vindt kan een ander helemaal niks vinden en andersom. Het allerbelangrijkste is dat jij het mooi vindt en dat jij je er comfortabel en fijn bij voelt.

Let's get to it: kleurenkennis

Ik wil je adviseren om op deze pagina en naar dit kleurenwiel te kijken als jij wilt weten welke kleuren goed bij elkaar passen. Daar wordt alles fantastisch uitgelegd! Beter dan dat ik zou kunnen.

What about een kleurenanalyse?

Voor degene die niet weten wat een kleurenanalyse is leg ik eerst uit wat het inhoudt. Tijdens een kleuranalyse wordt er aan de hand van zo’n 80 sjaals in verschillende kleuren bekeken met welk type kleuren en tinten je het mooist tot je recht komt.

Ik ben niet zo’n voorstander van een kleurenanalyse omdat ik vind dat het je creativiteit wegneemt en je jezelf beperkt als je je alleen maar volgens de kleuren die uit de analyse komen zou kleden. Maar dat is mijn mening. Er zijn ook andere perspectieven daarover. Uiteindelijk zul jij zelf de balans op moeten maken en een keus moeten maken of het iets is wat bij jou past en wat jij wilt. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dat jij happy bent met de kleding (en dus ook de kleuren) die je draagt!

Mocht je geïnteresseerd zijn in een kleurenanalyse dan weet ik wel een kanjer die dat doet! Let me know if your interested!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie