hierisiris

Vintage en tweedehands shoppen? 5 tips!

Ooit moest ik niks hebben van tweedehands winkelen, nu koop ik nauwelijks nog nieuwe kleding. Nauwelijks is misschien een groot woord. 80/20 ongeveer. Het meeste koop ik tweedehands , de 20 procent is de uitzondering. Denk aan lingerie, sokken, schoenen, sportkleding, een goede basic en een goede jeans. En voor die 20 procent ga ik eerst op zoek naar een duurzame optie. Vandaag deel ik maar al te graag mijn vintage en tweedehands shopping tips.

Laat je niet ontmoedigen

Tweedehands kleding kopen gaat niet zo snel als een middag al jouw favoriete winkels afstruinen. Wel krijg je er unieke items voor terug. Je moet het eigenlijk zien als een uitdaging. Rommelmarkten en kringloopwinkels afgaan en je laten verrassen door hetgeen wat je tegenkomt. De ene keer is het een succes, de andere keer niet. Dat hoort er ook bij. Maar hetgeen wat je dan vindt, is heel uniek. Voor mij is het ook altijd de uitdaging om voor goed vintage te gaan en niet de fast fashion merken die een paar jaar terug nog in de winkel hingen. Bovendien is vintage kleding vaak van veel betere kwaliteit gemaakt.

Hier moet je zijn:

 1. Kringloopwinkels. Struinend door de rekken op zoek naar iets leuks. De ene keer zit er wel iets (of een hele boel) leuks tussen en de andere keer niet. Snuffel rond bij kringloopwinkels bij jou in de buurt, maar loop ook eens een kringloopwinkel binnen tijdens je stedentrip. Via de kringloop app kun je precies zijn welke kringloopwinkels er bij jou in de buurt zijn, wat de openingstijden zijn en sla je je favoriete winkels op.

 2. Vintage winkels. Unieke kleding die voorafgaand al met zorg is uitgezocht. Ontdek via google wat er bij jou in de buurt voor vintage winkels zijn of ga online op zoek. Ik ben groot fan van Bonbons de Marie. Een stijlvolle (nederlandse) webshop voor vintage en designer items van topkwaliteit.

 3. Rommelmarkten.

  Iets wat ik vaker zou willen doen is het bezoeken van rommelmarkten. Het leuke hieraan vind ik dat je van tevoren geen flauw idee hebt wat je zult aantreffen. Ook hier moet je soms een beetje geluk hebben, maar je vind er zeker ook unieke spullen. Voor wie benieuwd is naar welke rommelmarkten er bij jou in de buurt georganiseerd worden kun je kijken op de website van meuk is leuk.

 4. Organiseer met bekenden een kledingruil. Het handigst is als je ongeveer dezelfde maten hebt. Iedereen neemt een aantal items mee die niet meer gedragen worden. Laat alle meegenomen kleding aan elkaar zien, passen en ruilen maar! En tada je hebt weer een nieuwe outfit.

 5. Overige apps en websites:

  Designer vintage: voor tweedehands designerkleding.
  The next closet: voor tweedehands designer kleding.
  united wardrobe :  de marktplaats voor kleding

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie