hierisiris

Van ‘me’ naar ‘we’

Na blogs over ik en jij kan een blog over wij natuurlijk niet ontbreken. Helemaal nu. Nu er een tijd aangebroken is die van je vraagt om je eigen keuzes te maken. Keuzes die vanuit het hart i.p.v. het hoofd gemaakt worden. Het is ook een tijd waarin de spirituele wereld net zo belangrijk wordt als de fysieke wereld.

Het is niet meer me maar we

Neem jij je verantwoordelijkheid?

Wij kan pas ontstaan als we ons met elkaar verbinden. Als we elkaar willen kennen en begrijpen. Maar daarvoor moet je wel eerst jezelf kennen en begrijpen. Dat doe je door de reis naar jezelf aan te gaan.

“De wereld vraagt om mensen die verantwoordelijkheid durven nemen. Mensen die – onafhankelijk van hun systemen – echt verbonden zijn met het geheel en het leven zelf, met het levensweb. Dit begint bij het individu zelf. We moeten eerst aan persoonlijke ontwikkeling doen om een rol te kunnen spelen. Van hoofd naar hart en ziel. De nieuwe mens van deze eeuw moet zich bevrijden van institutionele systeemdominantie, dit zijn cerebrale constructen. In de volgende fase van menselijke ontwikkeling moet de mens zich niet meer extern laten bepalen. We hebben onze systemen te veranderen om de volgende fase van mens en samenleving vorm te geven. Om dit te doen, moeten we beginnen bij onszelf. Bij onze onbewuste aansturingsmechanismen, onze belemmeringen, bij onze trauma’s”.

Herman Wijffels in gesprek met Hylke Bonnema

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie