hierisiris

De eerste 3 stappen naar een bevredigender seksleven

Ik had geen gezonde relatie met seks en mijn lichaam. En ik weet ook zeker dat ik daar niet de enige in ben. Toch hangt seks vaak nog in de taboesfeer en is het bespreekbaar maken van seks en alles wat daar bij komt kijken niet altijd even makkelijk. Tijd voor verandering! Seks = magic en ik gun jou en mezelf geweldige seks en fantastische orgasmes. Ik neem je mee op mijn reis van conventionele, onbewuste naar magische, bewuste seks.

Terug naar de basis

Om (weer) te kunnen genieten van seks zullen we op ontdekkingstocht moeten uitgaan in ons eigen lichaam en onszelf seksueel moeten opvoeden. Onze ouders hebben ons een hoop geleerd, maar hoe je klaarkomt en hoe je pret kunt hebben in bed is meestal niet iets wat daar bij hoort. Hoe kun je dan verwachten dat je weet wat je moet doen om jezelf te bevredigen of een orgasme (buiten clitoraal om) te krijgen? Dat kan toch niet als je dat niet geleerd hebt? Ga je met me mee op ontdekkingstocht?

We beginnen bij de basis. Hieronder vind je de eerste drie stappen op weg van conventionele, onbewuste naar magische, bewuste seks.

1.Waardige benaming

De allereerste en een hele krachtige stap is om de stoppen met het gebruiken van woorden als kut, punani, spleetje, poesje en flamoes. Door ons geslachtsdeel zo te noemen halen we ‘m uit zijn waarde. Noem het beestje bij zijn naam en kies een woord dat liefdevoller en daarmee respectvoller is. Zoals vagina, vulva of yoni. De laatste heeft mijn voorkeur omdat het woord Yoni vooral symbool staat voor de vrouwelijke energie.

Als je wist hoe krachtig je yoni is, zou je haar niet eens uit willen schelden

2. Acceptatie

Niet de meest makkelijke stap, maar wel een essentiële. Het accepteren van hoe je yoni en hoe je lichaam eruit zien. Net zoals iedereen een andere neus heeft, zien yoni’s er ook verschillend uit. Wel of geen haar, grote of kleine schaamlippen. De een is niet meer of minder mooi dan de ander. Ze zijn wel allemaal anders en ze zijn allemaal perfect. Bekijk de vulva gallery maar eens. No worries, geen naakt, het zijn illustraties van vulva’s.

Hoe kun je verwachten dat je plezier kunt hebben tussen de lakens als je jezelf niet durft te laten zien?

Ik wil deze stap graag breder trekken. En hierin niet alleen de yoni, maar ook het lichaam meenemen. Zeg maar dag tegen seks in het donker, en hallo tegen zelfliefde.
Lichaamsacceptatie kan een beladen thema zijn, verwacht dan ook niet dat je dat binnen een week op kunt lossen. Zo’n proces heeft tijd nodig. Gun jezelf dat. Door het nu te benoemen hoop ik wel dat je even stilstaat bij hoe het er bij jou voor staat. Ben jij blij met hoe je eruit ziet? Ben je comfortabel met naakt zijn? Hoe is het voor je om aangeraakt te worden? Als je antwoord hebt op die vragen kun je daarna onderzoeken wat voor jou een vervolg stap zou kunnen zijn. Is er iets rondom dit thema dat aandacht verdient? Zo ja, wat dan? En hoe kun je daar aandacht aan geven? Wat heb je daarvoor nodig? Wat moet je daarvoor doen? Of laten? Kun je daarover iets afspreken met jezelf?

Door nieuwsgierig en open te kijken naar jezelf. Jezelf vragen te stellen, in actie te komen en zo nodig hulp te vragen (en accepteren) kun je met dit (of welk thema dan ook) aan de slag. Als je dit cirkeltje blijft herhalen kun je steeds op een diepere laag het thema aanpakken.

3. Respectvol omgaan met jezelf

chemicals are not for pussies

Yoni

De derde en laatste stap is zeker niet de minste. Ga respectvol met je yoni om. Denk na over wie er je yoni binnen mag. Net zoals je niet zomaar iedereen je huis binnen laat, zou je ook niet zomaar iemand je yoni binnen moeten laten gaan. Gebruik natuurlijke menstruatie producten. Draag ondergoed van ademend materiaal, zoals katoen. En heel belangrijk: gebruik geen zeep of andere producten bij het wassen. Daarmee beschadig je de PH waarde van je yoni. Jouw lichaam regelt die zelf. Een water en een washandje is alles dat je nodig hebt! O, en vergeet niet wat ik bij stap 1 genoemd heb. Ook dat heeft met respect te maken.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie