5 combinatie tips
hierisiris

Outfit inspiratie! 5 combinatie tips

Er is zoveel kleding en er zijn zoveel kleuren en prints dat het nogal overwhelming kan zijn om (nieuwe) combinaties te maken. Wat voor combinaties zijn leuk? Welke kleuren passen goed bij elkaar? Kan dit wel gecombineerd worden? Staat dit niet gek? Doe ik hier een broek of een rok bij aan? En welke schoenen moet ik hier dan bij aantrekken? Ik denk dat iedereen deze vragen wel herkent. Ik wel in ieder geval. In deze blog deel ik 5 combinatie tips.

Colourblocking

Als je er nog nooit van gehoord hebt: het is het dragen van verschillende effen gekleurde kledingstukken. Het is een eenvoudige manier om krachtige combinaties te maken. Je kijkt dus niet hoe je de kleuren in een outfit in verschillende items terug kan laten komen, maar je combineert juist contrasterende kleuren met elkaar. Dat kan met hele uitgesproken kleuren of met pasteltinten bijvoorbeeld. Het kan ook subtiel. Een outfit in één kleur met schoenen of lippenstift in een andere kleur.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

Ton-sur-ton

Ton-sur-ton betekent toon-op-toon. Het zijn kleuren met dezelfde opbouw, uit dezelfde kleursoort. Je gaat dus kledingstukken combineren die dezelfde kleuren hebben maar dan wel in verschillende tinten. Je kunt dus licht en donker met elkaar combineren.
Wist je dat dit zelfs makkelijker is dan daadwerkelijk dezelfde kleuren combineren? Want je krijgt (bijna) nooit precies dezelfde kleur gevonden dan die van dat ene shirt dat je al hebt. En dan kan het zomaar zijn dat de ene kleur vaal afsteekt naast de ander.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

Print op print

Durf je wat gewaagdere outfits te dragen? Dan kun je ervoor kiezen om prints met elkaar te combineren. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Om je een beetje houvast te geven bij het dragen van prints hieronder 2 uitgangspunten:

1. Kies voor een zelfde soort motief. Dus bloemetjes op bloemetjes, ruit op ruit of grafisch op grafisch. Het hoeft niet exact hetzelfde te zijn, maar ‘familie van’ zal ik maar zeggen. Daardoor oogt het wat rustiger.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

2. Verschillende prints combineren op basis van kleur. Het makkelijkst is om een zelfde kleur terug te laten komen in beide prints. Met een combinatie van een uitgesproken print samen met een zwart witte stippen/strepen print zit je bijna altijd goed. Vooral bij tijgerprints is dat een van mijn favo combinaties.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

Bring summer back

Daar bedoel ik mee dat je zomerse of voorjaarsitems zo combineert dat je ze het hele jaar door kunt dragen. Draag laarzen onder een culotte. Denk aan zwierige rokken, tops met spaghettibandjes, dunne blousjes en zomerse jumpsuits. Draag er een dikke trui op of een coltrui onder. Of misschien past een blouse beter. Maak laagjes met jasjes of vestjes en vergeet de maillots en panty’s niet.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

Dress down

Dit houdt in dat je feestkleding, uitgaanskleding of een ander opvallend item zo combineert dat je het op een “gewone” dag kan dragen. Een effen shirt, sneakers of een jeans maken een outfit gelijk al veel meer casual. Draag een satijnen top ergens onder, zodat je het nog als detail ergens onder uit ziet komen. Of draag een trui over een feestjurk zodat het meer casual wordt. En een van mijn favo: combineer een sportbroek met een blazer of  met een t-shirt met daar overheen een spijkerjas.

outfitinspiratie
outfitinspiratie
outfitinspiratie

Alle afbeeldingen komen van pinterest. Een uitstekend middel om inspiratie op te doen. Bekijk ook mijn bord eens!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie