hartenwensen
hierisiris

Ontdek je hartenwensen

Wat zegt dit mij?
Wat kan ik hiervan leren?
Waar wil ik naartoe?
Welke stap mag ik zetten?

Dit zijn voorbeelden van een aantal vragen die ik mezelf regelmatig stel. De antwoorden op deze vragen weet ik niet altijd meteen. Maar ik weet wel dat ze gaan komen. Het duurt soms alleen even voordat ik ze kan horen.

Ik geloof dat alles al in ons zit. We kennen onszelf het beste. Er is niemand die precies weet wat jij nodig hebt of wat werkt voor jou simpelweg omdat diegene jou niet is. We zijn allemaal uniek en wat voor de een werkt werkt voor de ander juist helemaal niet. We mogen zelf ontdekken wat het is dat voor ons werkt. Ook hebben we allemaal onze eigen weg te bewandelen en hebben we allemaal een andere definitie van hoe bijvoorbeeld ons ideale leven eruit ziet en wat bijvoorbeeld geluk voor ons inhoud.

Van buiten naar binnen

Als mens zijn we er zo aan gewend geraakt om antwoorden buiten onszelf te zoeken. Denk aan internet, tv, advies van mensen om ons heen. Beslissingen en meningen kunnen dan genomen en gevormd worden puur op basis van wat iemand heeft geadviseerd , wat een ander of bijvoorbeeld de media vindt. Omdat ‘het zo hoort’ of omdat ‘de meeste het zo doen’. Dit is in ieder geval wel hoe het voor mij werkte. Ik luisterde altijd naar de buitenwereld, ik leefde van buiten naar binnen. Tot ik de keus maakte om naar de signalen van mijn lichaam te luisteren en mijn hart me het antwoord te laten vertellen.  En echt, er gaat dan een hele wereld voor je open. Ik geloof dat je er dan pas achterkomt wie jij écht bent. Want hoe kom je er achter wie je bent als je alles buiten jezelf zoekt? Als de buitenwereld je de antwoorden moet geven. Zo leef je niet je eigen leven, maar dat van een ander. Jouw leven begint bij jezelf.

Van binnen naar buiten

Voor mij is van binnen naar buiten leven vertrouwen op mezelf. Luisteren naar mijn intuïtie en ook mezelf om advies vragen. Ik ben mijn eigen grootste raadgever. Een antwoord laat soms even op zich wachten. Dit kan een uur duren, een dag, een week, een maand. Maar het antwoord zal komen. En dat is het altijd het goede antwoord. Het komt namelijk van binnenuit, vanuit mijn hart. Er zit geen ruis van meningen van anderen doorheen. En dat is het perfecte antwoord voor dat moment voor mij. Als ik vlinders in mijn buik krijg, als er een glimlach op mijn gezicht ontstaat, als ik de tijd vergeet als ik ergens mee bezig ben, als ik ‘aan’ ga, dan weet ik dat ik goed zit.

Dit liedje gaat over luisteren naar je hart:

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Anoek

    Ik geloof ook dat alles al in ons zit.
    Je tekst komt op een goed moment. Je hebt me er weer aan herinnerd dat het antwoord wel komt… en dat ik mezelf om advies kan vragen.

    Goed stukje!

Geef een reactie