hierisiris

Zó haal je het beste uit je dag

Een goed begin is het halve werk, aldus het tegeltje dat aan de muur hangt. Hoe kun je de dag nou beter doorkomen dan met een goed ochtendritueel?

Ik ben niet altijd blij als ik mijn wekker hoor aflopen en gehaast in de ochtend is al helemaal niks voor mij. Ik heb ‘s ochtends even de tijd nodig om wakker te worden, te ontbijten en mijn dag vol goede moed tegemoet te treden. Daarom heb ik een ochtendritueel ontwikkeld waar ik blij van wordt, vol positiviteit mijn dag tegemoet treed en ik ondanks tegenslagen een fijne dag heb. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door een goede start in de ochtend. Wil jij ook het beste uit je dag halen? Start dan met deze tips:

  1. Neem zodra je wakker bent nog even een momentje om stil te staan bij wat je gedroomd heb en schrijf hier eventueel wat over op. Dit kan je inzichten geven die je verder kunnen helpen in jouw bewustzijnsreis en je hebt even een momentje om wakker te worden.
  2. Drink een glas water. Het is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen en jezelf goed te hydrateren. Hoe vroeger je start met water drinken hoe makkelijker het is om die liters water binnen te krijgen.
  3. Pak die yogamat erbij en doe een aantal (korte) oefeningen en sluit af met een paar minuten meditatie. Zo tune je in op jezelf en start je de dag al staand in je kracht! Ik ben fan van kundalini yoga en gebruik YouTube filmpjes hiervoor.
  4. Zet een intentie voor je dag. Hoe wil je je deze dag voelen? Wat wil je uit de dag halen? Het kan een richtingaanwijzer zijn voor de rest van de dag.
  5. Stel prioriteiten. Maak een lijstje met 3-5 dingen die je vandaag gedaan wilt hebben. Lekker overzichtelijk en het geeft je focus. Belangrijk hierbij is om pas aan het volgende punt te beginnen nadat je een punt helemaal hebt afgerond. Zo krijg je iets namelijk echt af, kun je meer voldoening ervaren en voorkom je dat je aan het eind van de dag niks van je lijstje weg kunt strepen.
  6. Enjoy your breakfast. Je lichaam heeft brandstof nodig om de dag goed door te komen. Zorg voor een voedzaam ontbijt en gebruik dit moment om te genieten van (bijvoorbeeld) de ochtendzon. Neem je tijd voor het ontbijt!
  7. Kleed jezelf leuk aan en verzorg jezelf goed. De buitenkant doet iets met de binnenkant net zoals andersom. Hoe meer tevreden jij bent over wat je aanhebt en hoe je eruit ziet hoe krachtiger jij je zult voelen. Dit straal je ook uit!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie