hierisiris

Ik ren niet meer maar ik ben

Toen ik begon met het schrijven voor deze blog betrapte ik mezelf erop dat ik al snel verzeild raakte in het beantwoorden van vragen als waar ik woon, wat mijn hobby’s zijn en wat voor opleiding ik gedaan heb. Maar zegt dit nou eigenlijk wel wie je bent?

Ik vind van niet. De antwoorden op deze vragen geven een deel weer van wat je doet of hebt in je leven. Maar wie je bent is een veel breder begrip dan dat. Wie je bent is ook iets wat steeds veranderd. Ik ben nu anders dan dat ik een jaar geleden was. Over een jaar zal ik niet de persoon zijn die ik nu ben en over 10 jaar? Wie weet hoe ik mezelf dan ontwikkelt heb.

Wie ben ik dan?

Ik studeer aan de kleine tiki. Doe vrijwilligerswerk. Houd van muziek. Ben fan van lippenstift. Kijk graag naar Nienke Plas haar youtube filmpjes. Ben regelmatig in de natuur te vinden. Houd van styling en eigenlijk alles wat met kleur, vorm en materiaal te maken heeft. Ook van diepgang, de stilte en oprechtheid. Ik geloof dat een mooiere wereld begint bij onszelf en dat verandering onvermijdelijk is.

Dit is wat ik doe, waar mijn interesses liggen etc.

Gespannen en ontspannen, liefdevol en boos, geduldig en ongeduldig, blij en verdrietig, angst en vertrouwen zeker en onzeker, trots en beschaamd, gelukkig en dankbaar.

Dit zijn emoties die ik voel.

Warm, rustig, zacht, eerlijk, oprecht, koppig, leergierig, intuïtief, spiritueel, krachtig, sterk, creatief, controlefreak, eigenwijs, moedig, beetje gek, grappig, slim, wispelturig.

Dit zijn eigenschappen die ik gebruik om mezelf te omschrijven.

Bovengenoemde interesses, emoties en eigenschappen zijn allemaal onderdelen van mij, maar ik bén ze niet. Ik heb ze en kan ze zelf sturen. Sommige eigenschappen zal ik altijd hebben. Dat zijn nou eenmaal kerneigenschappen, die veranderen niet. Dat is de aard van het beestje zullen we maar zeggen.

Wie ben ik?

Ik ben Iris

Ik ben

I M

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie