hierisiris

Een ode aan de vagina

Wij vrouwen hebben allemaal verschillende soorten, maten en vormen vulva’s (het uitwendige deel van ons geslachtsorgaan). Heel normaal zou je denken. Toch zijn veel vrouwen onzeker over hun vagina. Helemaal niet nodig! Tijd voor een ode aan dit prachtige lichaamsdeel.

Dat anderen (lees: het mannelijke geslacht) anders naar een vagina kijken, laat dit filmpje wel zien:

17 belangrijke dingen die je over de vagina moet weten

 1. Vagina is een Latijns woord dat schede van een zwaard betekent
 2. Mannen en de lengte van hun piemel. Daar wordt vaak over gesproken. Maar hoe diep is de vagina van vrouwen eigenlijk? Heb jij enig idee? Ik heb het even uitgezocht en gemiddeld blijkt onze vagina 6,5 cm diep te zijn. Op het breedste punt is de vagina ongeveer 3 cm breed.
 3. Ben jij thuis in de anatomie van de vagina? Google het eens! Je kan er misschien niet veel mee, maar het is je lichaam en dit soort dingen hoor je te weten.
 4. Het is geen monster als je het van dichtbij bekijkt. Omarm je schoonheid, wees blij met je lichaam!
 5. Het kan vier verschillende orgasmes hebben. Clitoraal, vaginaal, gemixt en meervoudig. Genoeg om te ontdekken dus!
 6. Schaamhaar is heel normaal. Iedereen heeft het. Het is aan jouw of en hoe je het wilt ontharen.
 7. Seks hoort geen pijn te doen. Punt.
 8. Het is jouw verantwoordelijkheid om te weten wat je lekker vindt tijdens de seks. Niet die van je partner om dat maar te moeten ontdekken. Niemand kan in jouw hoofd kijken. Tijd voor wat 1 op 1 tijd om je lichaam te leren kennen!
 9. Een strakke vagina bestaat niet. Het betekent gewoon dat je niet opgewonden en ontspannen genoeg bent.
 10. Iedereen heeft een g-spot. Je moet alleen wel opgewonden zijn om ‘m te kunnen voelen. Als je iets voelt dat qua structuur op een walnoot lijkt, dan zit je goed!
 11. Opwinding is als eb en vloed. Het komt en het gaat.
 12. Een orgasme is je eigen verantwoordelijkheid. Het enige wat een ander kan doen is een veilige/sensuele/erotische/liefdevolle omgeving creëren. De ander “hold the space”. Zodat jij je eraan over kunt geven.
 13. Er kan iets in en er kan iets uit je vagina en dat is het dan ook. Alles wat in je vagina komt kan nergens anders heen. Je vagina heeft namelijk gewoon een eind (je baarmoederhals: daar waar je baarmoeder begint).
 14. Onze vagina is enorm flexibel. Er past een baby door. Dat zegt meer dan genoeg lijkt me.
 15. Plas komt niet uit je vagina. Plas komt namelijk uit de plasbuis (urethra) en deze buis zit zeker niet in je vagina. De plasbuis ligt namelijk net iets onder je clitoris en net boven de vagina opening.
 16. Vrouwen kunnen ook ejaculeren: squirten. En het is niet iets dat voor een enkeling is weggelegd. Iedere vrouw kan het. Je moet alleen wel weten hoe. Oefening baart kunst.
 17. Een vagina krijgt ook rimpels wanneer je ouder wordt. Dat komt omdat je lichaam dan minder oestrogeen aanmaakt en collageen daardoor afgebroken wordt.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie