hierisiris

Waarom we designers zijn van ons eigen leven

Ik geloof dat we allemaal ons eigen leven creëren. Het thema van de Dutch Design Week van afgelopen jaar was ‘if not us, then who’. Met de boodschap dat alles wat we om ons heen zien is ontworpen door iemand. Van de stoel waar je op zit, de elektrische apparaten die je gebruikt, het vervoersmiddel dat je gebruikt tot de parken waar je doorheen fiets. Ik geloof dat dit ook geldt voor ons dagelijkse leven. De levensomstandigheden waar we inzitten en de materiële dingen die we bezitten.

Creëren is iets wat we altijd doen

Bewust of onbewust ben je al designer van je eigen leven. Of het nu goed of slecht gaat. Je hebt het echt zelf gecreëerd. Het kan te maken hebben met recente keuzes die je gemaakt hebt. Of keuzes die langer geleden gemaakt zijn. Het leven dat je nu leeft is een gevolg van je eigen gedachtes, overtuigingen en acties.

Wat dan ook geld is het volgende. Als we ons eigen leven creëren, kunnen we op elk moment ook veranderen wat het is dat we willen creëren.
Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is te focussen op wat het is dat we willen en het zal naar ons toe komen. Je wordt er als het ware een magneet voor.
Het kan wel zo zijn dat er eerst overtuigingen die we hebben opgeruimd mogen worden en er aanpassingen gemaakt mogen worden in ons gedrag. Het heeft soms even tijd nodig om het te laten ontstaan. Geduld is niet voor niets een schone zaak.

Wat je aandacht geeft groeit

Stel je bent je aan het oriënteren om een auto te gaan kopen. Je beslist om een rode auto te gaan kopen. Voorheen zag je nauwelijks rode auto’s rijden en het lijkt je wel gaaf om er een te hebben in deze kleur. Nu je deze keus hebt gemaakt zie je ineens overal rode auto’s. Op de weg, reclamespotjes op tv, advertenties in de krant of op het internet. Het lijkt ineens overal te zijn.
Eerder was dit ook al zo alleen zag je het toen niet omdat je er niet op gefocust was. Dit gaat op in alle gebieden van ons leven. Ook met gedragspatronen. Ineens is daar de ergernis aan het gedrag van een ander, of dat van jezelf. Het gedrag is er niet ineens, het was er al alleen valt het je nu op. Omdat je er op gefocust bent, je geeft het aandacht. En krijgt er nu ‘last’ van. Wat een goed teken is. Reden voor een feestje. Je hebt iets nieuws ontdekt en hebt nu de kans om te groeien in je bewustzijn.

Je creëert dat wat je gelooft

Als je gelooft dat je hard moet werken om geld te kunnen verdienen, dan is dat hoe je leven eruit gaat zien.
Als je gelooft dat je met 2 uur werken per dag €10.000 per maand kunt verdienen, dan is dat hoe je leven eruit gaat zien.
Als je gelooft dat je geen geld mag verdienen dan is de kans groot dat je schulden creëert voor jezelf.
Geloof je dat je het waard bent om van gehouden te worden, dan zul je mensen om je heen hebben of gaan krijgen die oprecht van jou houden.
Als je ervan overtuigd bent dat je het niet waard bent om van gehouden te worden. Dan trek je mensen en situaties aan waarin dat weerspiegeld zit, die dezelfde overtuiging hebben. Wat maakt dat je elkaar bevestigd in deze overtuiging.
Als je niet weet wat je overtuigingen zijn, kijk dan eens hoe je leven er nu uit ziet. Hoe je leven eruit ziet is een weerspiegeling van hoe je denkt over jezelf.

Ben de verandering die je wilt zien

Als je ergens verandering in wilt zien, dan zul je er zelf mee moeten beginnen. Zelf de verandering gaan zijn die je zou willen zien in je leven. Als jij dat wat je wilt creëren kunt voelen, dan gaat het in je leven komen. Eerst treden er veranderingen in je binnenwereld op, daarna volgt de buitenwereld.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie