vrouwelijkheid
hierisiris

Waar yoni voor staat en waarom iedereen er mee te maken heeft

Heel leuk allemaal, iedereen die het over yoni heeft, maar waar staat yoni nou eigenlijk voor?

De betekenis van het woord Yoni

Het Indiase woord Yoni is eeuwenoud en komt uit het Hebreeuws en Sanskriet. Het staat voor baarmoeder, bron van het leven en ook de vagina. Maar het woord heeft ook een grotere betekenis. Het staat namelijk ook voor de vrouwelijke energie, seksualiteit, geborgenheid, creativiteit én het wordt gezien als de bron van je drive, ambitie en passie.

Yoni verwijst dus niet per se naar het vrouwelijke geslachtsdeel. Ze is het hele voortplantingssysteem en staat voor de vrouwelijke energie. Alle mensen hebben vrouwelijke en mannelijke energie. Of je nou een vrouwenlichaam hebt of niet. Deze twee verschillende polen wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Ze brengen elkaar in balans. Als je deze energieën leert herkennen, kun je ze ook bijsturen als je dat wilt.

Yin en Yang

Vrouwelijk en mannelijk, yin en yang. Het witte yang- en het zwarte yinggolfje die samen een cirkel vormen. En elk bevat een deeltje (de stip) van de ander. Niets is helemaal zwart, of helemaal wit.

Mannelijke energie is naar buiten gericht, net zoals het mannelijke geslachtsdeel, om te geven. Deze mannelijke yang energie zorgt onder andere voor daadkracht, grenzen stellen, verandering en jezelf neerzetten in de buitenwereld. Hij is doelgericht vanuit het hoofd om prestaties te leveren.
De mannelijke energie is verbonden met de hemel. Hij is puur bewustzijn, focus en stabiliteit. De mannelijke energie geeft richting, is het anker, en zorgt ervoor dat de vrouwelijke energie vrij kan stromen. 

Vrouwelijke energie is naar binnen gericht, net zoals het vrouwelijke geslachtsdeel naar binnen is gericht, om te ontvangen. De vrouwelijke yin energie zorgt voor zachtheid, rust, ontvankelijkheid, vertraging, creatie en voelen.
De vrouwelijke energie is de aarde, de baarmoeder, waaruit alles wordt geboren. In haar duisternis groeit het niets tot iets. Ze is het leven, de flow.

Mannelijke eigenschappen

inademen
activerend
doelgericht
buitenwereld
denken
krachtig
grenzen stellen
manifesteren
jezelf laten zien
controle
doen
vrijheid
avontuur

Vrouwelijke eigenschappen

uitademen
ontspannend
ontvankelijk
binnenwereld
voelen
zacht
verbinden
zijn
lethargisch
loslaten
intuitie
kwetsbaarheid
geduldig

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie