met beide benen op de grond staan
hierisiris

Dit is wat met beide benen op de grond staan inhoudt + 4 video’s met tips om je daarbij te helpen

Ik heb lange tijd niet goed begrepen wat geaard zijn nou eigenlijk inhield. Ik vond de uitleg die ik tegenkwam maar vaag. Waarschijnlijk omdat ik zelf niet goed geaard was, lol. Het heeft daarom even heeft geduurd voordat ik wist wat het nou inhield. Geaard zijn. Met beide benen stevig op de grond staan.

Als je niet goed geaard bent kun je heel veel verschillende klachten ontwikkelen. Op alle 5 de levensgebieden: Fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel, sociaal.  Als jij goed geaard bent dan zul je minder tot geen klachten hebben. Niks kan jou dan omver blazen omdat jij staat als een huis. Je kunt dan goed omgaan met de uitdagingen die bij het leven horen en je zult je sterker en fitter voelen.

De zin en onzin van aardingsoefeningen

Misschien ken je wel oefeningen om je lichaam te aarden. Zoals op blote voeten lopen, van boven je hoofd langs je ruggengraat een koord de aarde in visualiseren of wortels uit je voeten visualiseren. Als je dit doet visualiseer dan alsjeblieft wel dikke wortels en niet van die sliertjes.
Dit zijn fantastische oefeningen, maar als je niet in je lichaam zit dan hebben dit soort aardingsoefeningen niet zoveel zin. Want je lichaam kan hier dan wel zijn, jouw ziel en dus jij bent er dan niet. En dan halen deze oefeningen niks uit. Dan is het eerst nodig om weer contact te maken me je lichaam. En dat goed te leren voelen.

Eerste hulp bij het contact maken met je lichaam

Soms hebben we hele goede redenen om uit ons lichaam te schieten. Je kunt dan letterlijk de grond onder je voeten vandaan voelen zakken. Zolang het tijdelijk is, je daar alert op blijft en je jezelf daar bewust van bent is er ook niks aan de hand. Dan kun je jezelf namelijk zo weer terug halen. Maar als je je daar niet bewust van bent of als je sowieso al niet in je lichaam zit dan is er werk aan de winkel. Dan voel je namelijk niet dat je niet in je lichaam zit en heb je niet in de gaten dat je niet geaard bent.

Dan ga je het ook lastig krijgen hier op aarde. Omdat je er niet echt bent. En niet jouw volle leven kunt benutten. En dat is wel precies wat jouw ziel wil. Zolang dat nog niet zover is, gaat die protesteren in de vorm van fysieke/mentale klachten. Dan zul je de nodige uitdagingen voor jouw kiezen krijgen om je wakker te schudden. 

Life is the most difficult exam

Stress, onrust, vermoeidheid, veel piekeren, moeite met zelfstandigheid, lichamelijke klachten, moeite met huishoudelijke taken zijn voorbeelden van tekens dat je niet goed geaard bent.

(innerlijke) rust, focus, een goede gezondheid en (zelf)vertrouwen zijn voorbeelden van tekens dat je wel goed geaard bent. 

4 oefeningen om contact te maken met je lichaam

Je ademhaling is een van de krachtigste manieren om contact te maken met jouw lichaam. Deze video laat je zien hoe je goed kunt ademen:

Bewegen / sporten / dansen is ook een fantastische manier. In deze video laat ik je zien hoe je je lijf weer wakker maakt:

Om contact te maken me je lichaam is het key om je veilig te voelen in jouw lichaam. Deze oefening is daar een goeie voor:

Ook het leren luisteren naar jouw intuïtie is een goede manier om (meer) in contact te komen met jouw lichaam. Jouw intuïtie communiceert namelijk via jouw lichaam. Om de stem van jouw intuïtie te kunnen horen zul je dus naar jouw lichaam moeten luisteren en daarvoor is het nodig om contact te maken met jouw lichaam. Deze video leert je hoe je naar je intuïtie kunt luisteren:

Aarden is leven

Als je de ups en downs van het leven weet te omarmen. Op de stroom van het leven weet mee te varen. Dan kan het niet anders dan dat je geaard bent. 

Want Aarden = leven.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie