hierisiris

Waarom je jezelf beter kunt leren kennen door je verjaardag

Ik ben zo’n twee jaar geleden overgestapt naar een antroposofische huisarts en in het eerste kennismakingsgesprek maakte de huisarts op basis van de tijd, plaats en dag waarop ik geboren ben mijn geboortehoroscoop. Dat was voor mij toen de aanleiding om me te verdiepen in mijn eigen geboortehoroscoop en ik kwam erachter dat die horoscoop zo gek nog niet is! No kidding, er staat écht veel in de sterren geschreven.

Ik leerde mezelf nóg beter begrijpen en ik leerde meer over mijn leven en mijn persoonlijkheid. Een horoscooptekening is als het ware een kaart van wat er zich binnen in je afspeelt. Het is een innerlijke spiegel. Je zou een horoscooptekening kunnen zien als een soort blauwdruk van je leven.

Je persoonlijke horoscoop kun je niet vergelijken met een horoscoop die je in een tijdschrift voorbij ziet komen. Die is namelijk nooit helemaal afgestemd op jou als persoon, maar daar staan hele algemene dingen in waardoor het lastig kan zijn om daar écht iets van te herkennen.

De drie hemellichamen die misschien wel het meest over je zeggen

Omdat er heel veel verschillende factoren meespelen in jouw persoonlijke horoscoop kan het zomaar zijn dat je niet alles van je sterrenbeeld (zonneteken) herkent. Je hebt door al die verschillende factoren namelijk nooit alleen maar de kenmerken van je zonneteken. Naast je zonneteken spelen o.a. ook je maanteken en ascendant mee in je persoonlijke horoscoop. Deze drie hemellichamen stonden op het moment dat je geboren bent in een bepaald teken en in een bepaald huis. Ik ging op onderzoek uit naar wat deze drie hemellichamen nou precies betekenen en ik vertel je in welk teken ze bij mij staan.

Zonneteken:

  • Staat voor het bewuste, je binnenwereld en voor dat wat je wilt.
  • Voor jouw diepste kern, de basis van je persoonlijkheid.
  • De karaktertrekken waar jij je bewust van bent.
  • Voor hoe jij je doel bereikt.
  • Hij staat voor levenskracht en creatie.
  • Het zonneteken staat ook voor onze volwassen versie, die ons innerlijke kind aanstuurt.
  • En de Zon symboliseert je innerlijke vader.

Ondanks de invloeden van andere planeten, buitenaf en persoonlijke ervaringen blijf je in de basis altijd dezelfde persoon. Welke moeilijke dingen je ook hebt meegemaakt, de basis blijft altijd hetzelfde. De zon blijft zo’n vier weken in hetzelfde teken staan (dat is lang). Daarom is de invloed en energie die zij uitoefent een stuk minder specifiek. Dat is de reden dat jij niet hetzelfde bent als anderen met hetzelfde sterrenbeeld.

Mijn zonneteken staat in maagd. Maar omdat ik geboren ben op de dag dat maagd overgaat naar weegschaal oefent ook de weegschaal zijn invloed en energie op mij uit.

Maanteken:

Staat voor het onbewuste en voor dat wat je nodig hebt. Voor je onbewuste behoeften en gevoelens. De manier waarop we voor onszelf zorgen. Wat je van nature doet en onze emotionele reacties. Je diepste behoeften en voor dat wat jou helpt om je veilig te voelen. Maar ook hoe jij je in relaties gedraagt omdat dit teken je laat zien hoe je in de emotionele behoeftes van jezelf en anderen kunt voorzien. En hij staat voor de innerlijke moeder. Van daaruit verwijst hij naar de ervaringen met je moeder, jouw behoefte aan bemoedering en als je vrouw bent ook hoe je met je kinderen omgaat of om zult gaan. Terwijl hij bij mannen staat voor de eigenschappen die ze in hun partner zoeken.
De band met je moeder, emotionele hechting en hoe je emotioneel in elkaar zit hebben met elkaar te maken omdat je moeder de eerste is met wie je een emotionele band hebt.
De positie van de maan zegt ook iets over je lichamelijke zwakke plek doordat onze gezondheid zo sterk verbonden is met onze emoties; het zijn de klachten die je krijgt als je niet goed in je vel zit.

Kortom: het maanteken staat voor al het onbewuste wat zich onder de oppervlakte afspeelt. De emoties, behoeften en je instincten. En hij zegt een heleboel over de band met jouw moeder en hoe je omgaat met anderen.

Over het algemeen is de invloed van de maan een stuk subtieler dan je zonneteken omdat het meer draait om gevoelens. Het leren kennen van je maanteken is een manier om dichter tot jezelf te komen, te leren luisteren naar je gevoelens maar ook weten waar je daadwerkelijk behoefte aan hebt.

Mijn maanteken staat in leeuw.

De ascendant:

Staat voor de buitenwereld en hoe je bereikt wat je wilt (zon) en nodig hebt (maan). Het laat je gedrag naar buiten toe zien. Hoe jij je aan de wereld presenteert. Zowel qua uiterlijk als in je persoonlijkheid. Het is de eerste indruk die anderen van je krijgen en hij kleurt je benadering van het leven.

Hij staat voor je persoonlijkheid en temperament en je manier van optreden naar anderen (buiten) toe.

Mijn ascendant staat in schorpioen.

Zo bereken je jouw horoscoop

Ben jij benieuwd naar jouw persoonlijke geboortehoroscoop? Op deze website kun je jouw eigen geboortehoroscoop berekenen. Je kunt daar ook meteen meer uitleg krijgen over de gegevens van jouw persoonlijke horoscoop. Wel is het handig om weer even op te zoeken hoe laat en waar je geboren bent.

Deze app maakt je leven beter

Mocht een hele tekening je iets te ver gaan, dan heb ik goed nieuws! Er bestaat namelijk een astrologische app die ik echt geweldig vind en die zo goed is dat het bijna lijkt alsof die app meer over jou weet dan dat jij over jezelf weet.

De app waar ik het over heb is the pattern. Je kunt hier alles over jouw patronen te weten komen door inzichten in jouw persoonlijkheid. De app geeft weer door welke fase je nu in je leven gaat en welke uitdagingen daar bij kunnen horen. En je kunt zelfs zien hoe jouw horoscoop bij die van anderen past. Je kunt precies zien waar jullie elkaar aanvullen en waar jullie botsen. Hoe cool en handig is dat?

Als het om een liefdesrelatie gaat dan maakt de app zelfs onderscheid of je pas net aan het daten bent of dat jullie al jaren samen zijn. En de ander hoeft daar niks van af te weten, je kunt het gewoon voor jezelf houden.

Mocht je ‘m al hebben of nu gaan installeren, voeg me toe! Onder @irismulder kun je me daar vinden.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie