flatlay styling
hierisiris

7 tips bij het vinden van jouw eigen kledingstijl

Als je mij een beetje kent dan kun je zien hoe ik me voel aan de manier waarop ik me kleed. Kleding is voor mij namelijk een manier waarmee ik uitdrukking geef aan mezelf. Aan hoe ik me voel. Ik houd ervan om te spelen met kleding. Om te experimenteren met verschillende stijlen. Van het ene, tot het andere uiterste. Je komt echt van alles tegen in mijn kast. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik trek het wel aan. Alleen in een simpele jeans met een basic shirt zul je me niet snel tegenkomen. Als ik dat aan heb dan gaat het waarschijnlijk niet goed met me. Serieus, als je me daarin tegenkomt vraag dan hoe het met me gaat a.u.b. Deze kleurrijke dame kan dan wel een knuffel gebruiken!

Voor mij is het hebben van een eigen kledingstijl altijd iets heel natuurlijks geweest. Dat is niet iets waar ik bij na hoef te denken. Dat gaat mij gemakkelijk af. Ik weet dat gewoon. Maar dat dat niet zo gewoon is, dat weet ik inmiddels ook. Iedereen heeft zo z’n talenten. Dit is er een van die van mij. En ik help je graag bij het ontdekken van de jouwe!

De voordelen van een eigen kledingstijl

Ik vind het altijd jammer als iemand een hekel heeft aan kleding. Niet omdat het me iets uitmaakt wat je aantrekt, maar omdat je er jezelf echt mee neer kunt zetten. Kleren maken de man, niet? Als je weet wat jouw eigen kledingstijl is dan kun je een outfit echt ownen. En dan is kleding ook echt iets waar je blij van kan worden.

En wist je dat heb hebben van een eigen kledingstijl goed is voor je zelfvertrouwen? Als je weet wat jouw eigen kledingstijl is dan ben je namelijk zeker van je zaak. En als jij zeker bent van de buitenkant, dan werkt dat ook door naar de binnenkant.

De 7 tips

Als je kleding in jouw eigen stijl wilt dragen dan is het wel handig om te weten wat JIJ nou leuk vindt om aan te trekken. Hieronder 7 tips om dat te ontdekken:

 1. Doe inspiratie op. Dat kan in tijdschriften en je kunt daar een heel moodboard van maken. Maar pinterest werkt ook! Voordat je een plaatje uitscheurt of opslaat vraag jezelf dan af of je er jezelf ook echt in ziet lopen. Wil je het aantrekken?
  Tip van flip: door bij pinterest het woord streetstyle toe te voegen aan je zoekterm voorkom je dat je alleen maar commerciële of catwalk afbeeldingen te zien krijgt. Ga je knippen en plakken? Gebruik dan fotolijm. In tegenstelling tot gewone lijm kun je fotolijm zo wegpoetsen als je knoeit.
  Voor een online voorbeeld kun je mijn pinterest bord bekijken!
 2. Duik in je eigen kast. Ook je eigen kast is een super inspiratiebron voor het vinden van jouw eigen stijl. Want als het goed is hangen daar items in die je leuk vindt en graag aantrekt. Dat zijn de items waar jij je fijn in voelt.
  Wat zijn de items die je hebt die je graag aandoet? En waarom is dat?
  Zijn er materialen of kleuren die je veel terug ziet komen in jouw kast?En hoe zit het met pasvormen? Zie je daar iets in terugkomen in jouw kast?
  Maar ook wat je niet vaak aantrekt is interessant om jouw voorkeur beter te leren kennen. Dus wat trek je bijna nooit aan wat je wel in je kast hebt liggen? En hoe komt dat dan? Waar ligt dat aan?
 3. Geef woorden aan jouw stijl. Hoe zou jij jouw stijl nu omschrijven of willen gaan omschrijven? Welke woorden komen er dan in je op?
 4. Kijk naar anderen. Anderen zijn een spiegel voor jou. Ook als het op kledingsmaak aan komt. Bij ontdekken wat kleding is die jij nou leuk vindt komen anderen daarom heel goed van pas! Wat vind jij leuk staan bij iemand anders? Denk aan collega’s, vriendinnen en mensen die je op straat tegen komt. Wat zijn de kledingstukken waar jij naar kijkt?
 5. Trek eens alles uit de kast! Letterlijk. Uit je eigen kast, die van een vriendin, een kledingwinkel of kringloop. Doe eens gek! En als je dat dan toch doet vergeet dan niet om zoveel mogelijk verschillende dingen aan te passen. En let daarbij op wat jou aanspreekt. Waar voel jij je fijn in?
 6. Luister niet naar anderen. Het vinden van jouw eigen stijl heet niet voor niets JOUW STIJL. De mening van een ander doet er niet toe! Het gaat er om dat jij happy bent met wat je aantrekt. Wat dat dan ook is en wat een ander daar ook van vindt. Het gaat om jou en om wat jij leuk vindt om aan te trekken.
 7. Stel jezelf de volgende vraag: Als alles mogelijk was en je nergens rekening mee hoefde te houden, wat zou je dan aantrekken?

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie