hierisiris

3 manieren om je sensualiteit te voeden

In het woord sensualiteit zit het al verscholen. Senses, oftwel zintuigen. Sensualiteit gaat over het contact met jouw zintuigen. Het voelen en ervaren van alles in jouw lichaam d.m.v. jouw zintuigen. Als je dat doet dan ben je volledig aanwezig in jouw lichaam. Dan sta je open voor alle mooie dingen in het leven. Dan ben je ontvankelijk. En dat is nou precies wat sensualiteit inhoudt. Dat hoeft dus niet perse verbonden te zijn met seksualiteit. Maar seks kan wel een ultieme sensuele ervaring bieden. Want wat is er intenser dan de aanraking of geur van jouw partner?

Om je sensualiteit te voeden zul je in contact moeten komen met je gevoel. Met jouw zintuigen. Want die zorgen er immers voor dat je kunt voelen. Hoe meer jij dus let op wat je allemaal ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft hoe meer jij jouw sensualiteit voedt.

Sensualiteit en seksualiteit is een gevoelig onderwerp. Ik wil je dan ook niet iets laten doen waar jij je niet comfortabel bij voelt. Onderstaande oefeningen kunnen je helpen bij het voeden van jouw sensualiteit. Maar ze zijn niet verplicht en als je er aan begint hoef je ze niet af te maken. Je mag op elk moment stoppen. Doe wat goed voelt voor jou. Jij bent de baas.

3 oefeningen om jouw sensualiteit te voeden.

 1. Visualiseer jouw sensuele vrouw. En maak haar zichtbaar.

  Creëer een fijn plekje voor jezelf en ga zitten. Steek ook eventueel een kaarsje en wierook aan. En wil je er een deken bij? Maak jouw plek zo aangenaam mogelijk.
  Sluit je ogen en adem 3x diep in en uit.
  Voel hoe jouw voeten de grond raken en jouw billen de stoel.
  Zie jezelf voor je.
  Jouw sensuele zelf.
  Hoe ziet ze eruit?
  Kijk maar eens goed.
  Naar haar haren, ogen, kleding.
  Wat zie je?
  Wat straalt ze uit?
  Hoe beweegt ze?
  Neem haar helemaal in je op.
  Neem hier minimaal 5 min. de tijd voor.
  Neem dan afscheid van haar en kom weer terug.
  Open langzaam je ogen en benoem in 1 woord hoe deze oefening voor je was.

  Maak hier een moodboard bij. Plak en schrijf alles op wat bij jouw sensuele vrouw past.

  2. Maak een wandeling terwijl je al je zintuigen gebruikt. Let terwijl je loopt eens goed op wat je nou allemaal ziet, hoort, en ruikt. Zijn er dingen die je opvallen? Zo ja, beschrijf ze dan eens.  Zo niet, wat maakt dat de wandeling nu niet anders is dan anders?

  3. Smeer jezelf met aandacht in met jouw favoriete body lotion. Dus niet hup hup flats zo mijn crème zit erop en ik heb mijn lichaam ingesmeerd. Nee. Neem er echt de tijd voor. Voel je lichaam. Smeer jezelf met liefde in. Geef jouw lichaam de aandacht die het verdient en voel wat dat met jou doet. Vind je het fijn? Wordt je er ongemakkelijk van? Er is geen goed of fout. Ben eerlijk en voel wat je voelt.

Ik ben benieuwd welke oefening(en) je hebt gedaan en wat het met je heeft gedaan. Wil je het met me delen?

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie